CONDECO: gebeten door beton

Bij CONDECO doen we meer dan het produceren van gevelpanelen in beton. Met een passie voor het ambacht en een liefde voor beton gaan we elke dag voor producten van de hoogste kwaliteit.

Eigenzinnig, kennis van zaken en een doorgedreven aandacht voor esthetiek en afwerking. Daar staan we voor. Bij elk project dagen we onszelf uit om het nog beter te doen.

Een eigen betoncentrale, een performant productieproces en een gepassioneerd team competente medewerkers zijn onze grootste troeven.

Een vleugje geschiedenis

CONDECO nv werd opgericht in 1972 en is vandaag een moderne kmo met 45 medewerkers. Op onze site in Diksmuide produceren wij hoofdzakelijk gevelpanelen in prefabbeton (zowel gladde als silexpanelen) en dit zowel voor de industrie- als de woningbouw. Onze klanten zijn voornamelijk aannemers uit West- en Oost-Vlaanderen en Noord-Frankrijk.

In de beginjaren was de productie van gevelelementen in beton vooral toegespitst op een snelle realisatie van privé- en vakantiewoningen. Maar al snel werd duidelijk welke andere toepassingen nog mogelijk waren met dit product. De aannemerij bleef de rode draad, terwijl daarnaast ook productielijnen voor industriebouwwanden en voorspanbeton werden opgezet.

Toen uiteindelijk een keuze moest worden gemaakt, kozen we resoluut voor het verder uitbouwen van de industriebouwtak. Sinds 2010 worden alle investeringen hierop gericht, wat ervoor heeft gezorgd dat CONDECO een echte referentie geworden is in de sector.

Dankzij de modernste bekistingstafels, gecombineerd met zeer competente medewerkers, werden onze producten door de markt erkend als hoogwaardig en kwalitatief. Het plaatsen van een performante planetaire Haarup-menger was een volgende stap in het verder professionaliseren van onze productieprocessen. Deze stap gaf ons nog meer mogelijkheden om specifieke betonmengsels te ontwikkelen en tegemoet te komen aan de steeds veranderende vragen en noden van onze klanten.

In oktober 2022 werd CONDECO opgenomen in VT-Invest Group, een belangrijke stap in de toekomst van ons bedrijf. Met de steun en expertise van de andere ondernemingen in de groep kunnen we onze klanten nu nog beter van dienst zijn.